منظومه شمسی ما شامل ۸ سیاره عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس و نپتون است که همگی به دور خورشید می چرخند.
قمر های عطار
عطارد نزدیک ترین سیاره به خورشید هست. این سیاره کوچک ترین سیاره منظومه هست و هیچ قمری ندارد. عطارد در ایران باستان با نام تیر شناخته می شود.
قمر های زهره
زهره دومین سیاره منظومه شمسی است و با این حال نزدیک ترین سیاره به زمین هست. این سیاره مثل سیاره عطارد هیچ قمری ندارد. زهره گرم ترین سیاره منظومه هست. نام لاتین این سیاره ونوس هست.
تنها قمر زمین
زمین سومین سیاره منظومه شمسی است و تنها سیاره ی قابل سکونت و دارای حیات منظومه است. زمین یک قمر دارد که با نام ماه (به انگلیسی moon) می شناسیم.
۲۲ آوریل روز جهانی زمین نام گذاری شده است.
مریخ و ۲ قمر آن
مریخ یا سیاره سرخ چهارمین سیاره منظومه شمسی است. این سیاره دو قمر به نام های فوبوس و دیموس دارد که توسط آساف هال کشف شده اند. هر دو قمر شکل نامنظم دارند(کروی نیستند). در ایران باستان به این سیاره بهرام می گفته اند.
۸۰ قمر مشتری
بزرگ ترین و پنجمین سیاره منظومه شمسی ۸۰ قمر شناخته شده دارد. ۴ قمر مشتری به نام های آیو، اروپا، گانیمد و کالیستو توسط ستاره شناس ایتالیایی گالیله در سال ۱۶۱۰ میلادی پیدا شدند.
نام این سیاره در ایران باستان هُرمُز بوده است. یونانی ها زئوس می گفته اند و رومی ها ژوپیتر.
قمرهای زیاد زحل
زحل ششمین سیاره منظومه شمسی است. این سیاره بیشترین قمر را در بین سیارات منظومه شمسی دارد با ۸۲ قمر. بزرگ ترین قمر این سیاره گازی تیتان نام دارد. تیتان از ماه (moon) بزرگ تر هست.
زحل در ایران باستان کیوان نام گذاری شده بود.
اقمار اورانوس
اورانوس هفتمین سیاره منظومه شمسی است و داری بیش از ۲۷ قمر است. جالب است بدانید ویلیام هرشل در سال ۱۷۸۱ میلادی این سیاره را کشف کرده و نام چند قمر این سیاره از آثار شکسپیر و پوپ برگرفته شده است.
تیتانیا، اوبرون، آریل، اومبریل و میراندا قمرهای شناخته شده این سیاره هستند.
قمرهای نپتون
نپتون دور ترین سیاره منظومه شمسی است. رنگ آبی پررنگ این سیاره باعث شد که آن را به نام نپتون خدای رومی دریا ها نام گذاری کنند.
نپتون ۱۴ قمر دارد. تریتون و نریید دو قمر این سیاره هستند که جهت گردش شان مخالف جهت گردش محوری سیاره به دور خودش است.
خلاصه ای از قمرهای منظومه شمسی
عطارد ؛ بدون قمر 🙂
زهره ؛ بدون قمر 😐
زمین ؛ ۱ قمر - ماه خودمان moon
مریخ ؛ ۲ قمر - فوبوس و دیموس
مشتری ؛ ۸۰ قمر شناخته شده
زحل ؛ ۸۲ قمر دارد - بیشترین قمر
اورانوس ؛ ۲۷ قمر
نپتون ؛ ۱۴ قمر